10 januari 2016

Wie ben ik?

GentHallo, mijn naam is Nathalie Even en ik ben Wellness masseuse en Edelsmid.

Ik ben geboren in Luxemburg en heb als kind in Parijs gewoond. Eenmaal in Nederland heb ik het grootste gedeelte van mijn jeugd in Mijdrecht gewoond. Dat ligt vlak bij de Vinkeveense plassen waar we veel gezeild en gezwommen hebben. Later ben ik in Amsterdam gaan wonen en heb ik een opleiding voor edelsmid gevolgd . Elke vakantie naar het buitenland nam ik mineralen, fossielen en vele ideeën mee om sieraden van te maken. In 2011 ben ik in Edam gaan wonen en in 2014 werd ik moeder van een prachtige dochter.

Een aantal jaar geleden verloor ik zoals zovelen in crisis tijd mijn (kantoor) baan en besloot dat het roer om moest. Ik bouwde een schuurtje op een hoek van het erf en ging weer aan de slag met zilver, goud en edelstenen.

Ik masseerde eigenlijk altijd al graag mensen in mijn omgeving, dat was vanuit mijn ouderlijk huis normaal. Het geeft een heel goed gevoel om iemand lekker ontspannen en met een glimlach op het gezicht te zien nadat je een massage hebt gegeven. Op een avond nadat ik vrienden een massage had gegeven vroegen zij waarom ik daar niet professioneel iets mee ging doen en dat bracht mij op het idee een opleiding te gaan volgen. Na diverse opleidingen met veel plezier gevolgd te hebben, beheers ik nu 7 disciplines;

  • Ontspannings massage
  • Klassieke massage
  • Sportmassage
  • Bamboe massage
  • Ayurvedische massage
  • Edelstenen massage
  • Thaise voetmassage

Ik ben edelsteenkundige en volgde ook een opfriscursus mineralen slijpen. Mijn interesse gaat uit naar kennis van verschillende volken over welke mineralen bij welke mensen passen. Gebaseerd op het sterrenbeeld heb ik mineralen uitgezocht, in een vorm die goed in mijn hand past geslepen en geef hier massages mee. Veel mensen vinden de stenen mooi ook als er geen interesse is in de link met sterrenbeelden. Omdat de stenen snel de temperatuur van mijn handen aannemen en hard zijn kan ik er een prettige diepe massage mee geven. Ik ontwerp en maak sieraden met dezelfde soort stenen waar ik mensen mee heb gemasseerd. Zo vullen de edele kunsten elkaar mooi aan.

Graag tot ziens,

Nathalie