31 december 2015

Soorten massage

Massages kunnen altijd aangepast worden naar de wensen van de ontvanger. Er kunnen ook combinaties gegeven worden van de verschillende soorten. De olie die gebruikt wordt kiest u zelf maar ik adviseer u natuurlijk graag. Zo kunt u eucalyptus olie kiezen voor het vrijmaken van de luchtwegen of Arnica olie voor diepere werking op herstellende spieren. Ik maak veel olie zelf en kan het moet toevoeging van kruiden of etherische olie afgestemd worden op uw specifieke massage.

  • Ontspannings massage
  • Klassieke massage
  • Sport massage
  • Bamboe massage
  • Ayurvedische massage
  • Edelstenen massage
  • Thaise Voetmassage

Ontspannings massage:

Deze massage wordt gegeven met warme olie van uw keuze. afbeelding massage rugMet de massage word de doorbloeding van spieren en huid gestimuleerd en verzuring van spieren opgelost. Er worden rustige strijkingen en fricties gegeven zodat spanning en vermoeidheid uit het hele lichaam verdwijnt.

Deze massage is goed te combineren met de edelstenen massage maar word dan wel wat steviger.

Klassieke massage:

afbeelding klassiek rugDeze massage word gegeven zonder olie. Afvalstoffen worden snel uit het lichaam verwijderd door het stimuleren van de doorbloeding. Er worden stevige knedingen en fricties gegeven om spierpijn door overbelasting uit het lichaam te laten verdwijnen.

Deze massage is goed te combineren met de ontspannings massage. Dan begint de massage met de stevige knedingen waarna de olie word toegevoegd en de zachte strijkingen en fricties gedaan.

 

Sport massage:afbeelding klassieke massage

Deze massage word gegeven voor het sporten om de spieren op te warmen en een goede prestatie te laten leveren of na het sporten als er een blessure is ontstaan of er iets te veel gevraagd is van het lichaam.

 

Bamboe massage:

Deze massage is speciaal voor sporters. Na een sportieve prestatie is het fijn een massage te krijgen om de verzuring niet op gaan te laten komen of beter af te voeren waardoor er geen of veel minder spierpijn ontstaat. Hiervoor masseer ik afwisselend met mijn handen en de bamboestok de spieren van voeten, benen en onderrug. Deze massage van een half uur is goed te combineren met een ontspanning of sportmassage van een half uur van de rug en nek.

 

Ayurvedische massage:

afbeelding vata_pitta_kaphaDeze massage word gegeven om balans tussen lichaam en geest te brengen en is gebaseerd op de ayurvedische geneeswijze uit India. Niet alleen lichamelijke maar ook emotionele blokkades verdwijnen door strijkingen en knedingen te geven en marmapunten in het lichaam te stimuleren. Er word speciale kruidenolie voor gemaakt. U kunt ook kiezen voor een hoofd massage voor verlichting van stress, hoofdpijn of slaapstoornissen.

 

 

Edelstenen massage:

Deze massage heb ik zelf ontwikkeld. De edelstenen slijp ik zelf in een DSC_0660afgeronde vorm die goed in mijn handen past. Ik gebruik een neutrale olie geef er een stevige ontspannings massage mee. Het is een lichamelijk aangenaam doordat de stenen snel de temperatuur van mijn handen aannemen en omdat de stenen hard zijn kan ik met weinig kracht diep op de spieren werken. U kunt stenen kiezen die u mooi vind of die bij uw sterrenbeeld passen.

 

 

Thaise voetmassage:

Deze massage is gebaseerd op de oosterse voetreflexologie. Waarbij men ervan uitgaat dat elk orgaan in het lichaam een plek op een van de voetzolen bekleed. Door deze plekken te masseren met mijn handen en een stokje van edelsteen of hout kan een blokkade verminderen of opgeheven worden. Deze massage van een half uur is goed te combineren met een ontspannings massage waarbij de rest van het lichaam gemasseerd word. Door het stimuleren van de bloedsomloop en het afvoeren van afvalstoffen zal men hierna even rustig aan moeten doen om een ontspannen gevoel te houden.